Millor morts a les cunetes amb dignitat que formar part d'un monument franquista»

Declaracions de Maria Antònia Oliver, presidenta de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica

La presidenta de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca (Memòria de Mallorca), Maria Antonia Oliver, ha assegurat avui que «preferim estar morts a les cunetes, però amb dignitat, que formar part del monument franquista de Sa Faixina, dedicat al 'Creuer Balears' compartint una placa amb aquells que «van defensar i van perpetrar el cop d'Estat de Franco».


En declaracions a Europa Press, Oliver ha assegurat que la seva entitat se sent «menyspreada», després que l'Ajuntament de Palma decidís avui, a través d'un decret aprovat per l'alcaldessa, Aina Calvo, no enderrocar el monument franquista de Sa Faixina. Així, ha assenyalat que aquesta decisió «errònia i molt greu ofèn a totes les víctimes del franquisme i a qualsevol demòcrata».


Concretament, el text que es col·locarà en els pròxims dies assenyala que «Aquest monument ha estat erigit a l'any 1948 en record de les víctimes de l'enfonsament del creuer Balears, durant la Guerra Civil (1936-1939). Avui és per a la ciutat símbol de la voluntat democràtica de no oblidar mai els horrors de les guerres i les dictadures. Palma 2010».


La presidenta de Memòria de Mallorca va anunciar que la seva entitat continuarà per la via judicial exigint l'enderroc d'aquest monument i, en aquesta línia, ha recordat que té presentat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justicia.

 

Diari de Balears

01/02/2010

ESPECIAL:

Creuer Baleares